22 marca 2024 09:55 | Aktualności
Pierwszy dzień wiosny rozpoczęliśmy wspólnym, wiosennym śniadaniem. W naszej stołowce szkolnej stoły uginały się od pyszności i zachęcały każdego do skosztowania różnorodnych potraw. Nie zabrakło zdrowych i pożywnych opcji, które zadowoliły nawet najbardziej wymagających smakoszy. Na bufecie można było znaleźć świeże owoce, takie jak soczyste pomarańcze, jabłka i banany, które dostarczyły nam niezbędnych witamin i energii na cały dzień. Obok nich czekały miseczki z chrupiącym musli i mleko, idealne dla miłośników lekkiego i pożywnego posiłku. Dla tych, którzy preferowali coś bardziej pożywczego, serwowano jajka z majonezem, sery żółte, wędliny czy twarożek ze szczypiorkiem z mnóstwem kolorowych warzyw oraz pieczywo pełnoziarniste. Niepowtarzalna atmosfera wspólnego spożywania posiłku wraz z kolegami i koleżankami sprawiła, że poranek rozpoczął się w przyjemnej i radosnej atmosferze. Dzięki trosce o zdrowie i dobre samopoczucie uczniów, śniadanie wiosenne stało się prawdziwym festiwalem smaków i pozytywnych doświadczeń kulinarnych.