17 czerwca 2025 19:49 | Aktualności
17 czerwca 2025 roku, klasy I–V wybrały się do gospodarstwa Flux Solis Soki, Owoce i Warzywa w Mikołajówce, gdzie czekały na nas pachnące marchewki, chrupiące jabłka i... kulinarna przygoda!
Zaczęliśmy od krótkiej rozmowy o tym, jak ważne są zdrowe nawyki i lokalne, ekologiczne produkty. Potem zakasaliśmy rękawy i z uśmiechami na twarzach zabraliśmy się za przygotowanie... marchewkowego ciasta! Z masy wyczarowaliśmy aromatyczne muffinki, które zniknęły z talerzy szybciej, niż zdążyły ostygnąć.
Był też czas na jabłkowo-kefirową przekąskę, piknik na trawie, ruch na świeżym powietrzu i wspólne pieczenie kiełbasek przy ognisku.
To był dzień pełen smaków, radości i naturalnych inspiracji. Bo edukacja smakuje najlepiej, gdy idzie w parze z zabawą i ruchem!
jesteś gościem